Massage

Tien redenen om je te laten masseren:

Aandacht voor jezelf
Je hoeft niet iets te mankeren of een hoger doel te hebben om naar een masseur te gaan, jezelf (laten) verwennen is ook een goede reden!
 
Ontspanning
Massage is ontspannend voor je lichaam en je geest. Dus goed als je pijnlijke en gespannen spieren hebt, klachten die met spanning te maken hebben of het gewoon druk of spannend is in je leven.
 
Nieuwe energie
De energiedoorstroming wordt bevorderd waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en het lichaam weer nieuwe energie krijgt.
 
Bewustwording en contact
Bewust je lichaam voelen en ontdekken wat er allemaal gewaar te worden is. Daardoor krijg je meer contact met je lichaam en een stuk van jezelf. Vooral de haptonomische-massage kan je veel laten gewaarworden.
 
Aangeraakt worden
Warm en veilig aangeraakt worden is een van onze basisbehoeften. Als je nu of in het verleden te weinig of onveilig aangeraakt bent, kan massage je weer wat terug geven.
 
Verwijderen afvalstoffen
De bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.
 
Je zit niet lekker in je vel of je lijf heeft iets nodig
Dit kan van alles betekenen, misschien depressief of onrustig, stijf of aandacht nodig, een onbestemd gevoel. Ook zwangerschap is een mooie reden om je te laten masseren.
 
Minder snel vatbaar voor ziekten
Massage vermindert de aanmaak van het stresshormoon cortisol, waardoor het immuunsysteem zich kan herstellen.

Ondersteuning bij veranderingen
Massage kan een mooie ondersteuning zijn van een therapeutisch proces.
 
Gedachten stil zetten
Wanneer je veel denkwerk verricht of je gedachten even stil wilt leggen. Na een massage voel je je helderder en lichter.

Voeding   Lifestyle   Bewegen

aaaaaaaaaaaaiii