Integrale behandelingen


Bij behandelingen vanuit de integrale benadering wordt er van uitgegaan dat denken, gedrag, emoties, lichaam, sociale en spirituele kanten nauw met elkaar verbonden zijn en elkaar ook beïnvloeden. Voor een ieder is dit weer anders.

Vanuit het integraal werken wordt er optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden in de mens zelf zoals de autonomie en het zelfhelende vermogen. Gezondmakende processen worden gestimuleerd. Elk Sana Vitam Lifestyle Traject is gericht op het opsporen en wegnemen van de oorzaak van symptomen (daar waar mogelijk).

Natuurgeneeskunde
In de natuurgeneeskunde gaat men uit van het principe dat alle vormen van ziekte zijn terug te voeren tot een verstoring van de energiedoorstromingen en de energiebalans in het organisme. De verstoringen komen voor in alle delen van het lichaam en elk organisme bezit de mogelijkheid om verstoringen in de energiebalans te beïnvloeden of te herstellen.

Trillings- en energievelden
Vanuit de Yoga leert men dat de mens verschillende energie lichamen heeft. Deze lichamen moeten we zien als energielichamen die steeds ijler worden, waardoor de fijnere trillingsvelden in staat zijn de grovere te doordringen. Deze fijnere energievelden doorstralen de grove volledig.


Het meest grove lichaam is ons fysieke lichaam, daaromheen zit als een ruime jas het etherische lichaam. In het etherische lichaam lopen energiebanen, meridianen genoemd. Op deze lijnen liggen o.a. acupunctuurpunten. Verder zijn er de meer centraal in het lichaam gelegen kleine en grote chakra’s. Chakra komt uit het Sanskriet en betekent wiel.


De zeven grote chakra’s, ook wel hele grote energieknooppunten in ons lichaam zijn de poorten waardoor energie tot ons komt en opgenomen wordt. De zeven grote chakra’s zijn rechtstreeks verbonden met de endocriene klieren en beïnvloedbaar door ons gevoelsleven.

Blokkades
Stress, ziekten en negatieve emotionele belevingen kunnen energieblokkades geven in het grovere energiecircuit van het fysieke lichaam. Ieder mens heeft zijn eigen ontladingsgebieden. Sommigen krijgen een blokkade in het nekcentrum waardoor de nek en het schoudergebied verkrampt raakt. Anderen uiten het via het zonnevlechtcentrum (Plexus Solaris) wat bijvoorbeeld verstoringen kan geven in de functies van de buikorganen (maag, darm, lever, gal)

Meditatie
Meditatie brengt je van de buitenwereld naar de binnenwereld. Deze methode van mediteren brengt je van je hoofd via het hart naar je buik. Stevig verbonden met de voeten in de aarde. Langzamerhand krijg je weer verbinding met je zuivere waarachtige buikgevoel: wat is goed voor me en wat niet.

Door aandacht naar specifieke plekken in het lichaam te brengen gaan dichtgegane deurtjes langzaam weer open en mag er weer licht vallen op schaduwplekjes. Hoe meer licht we in ons lichaam kunnen toelaten, hoe meer we bij ons zelf terug komen. Energieën gaan weer stromen, heling vindt plaats.

Licht en kleur
De rol en invloed van licht en kleur op onze gezondheid is groot. Het zonlicht is bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het menselijke ritme zoals de hartslag, bloeddruk, slaap, menstruele cycli en het energie niveau. Ook de invloed van licht op onze huid bij acne, eczeem en psoriases is al lang bekend. De Theragem Kleurenfusie therapie maakt o.a. gebruik van de eigenschappen van licht, kleur, edelsteenenergie en magnetische velden.  

Muziek
Hoe vaak brengt je favoriete muziek (van klassiek tot new-age) je niet in een bepaalde staat van bewustzijn, waarin je dieper verbonden bent met jezelf en het grotere geheel.

Als je een dieper contact met jezelf gaat maken verdiept je zielenleven zich en kom je alle aspecten in jezelf intenser tegen. Dit kunnen zowel gevoelens in jezelf zijn waar je moeite mee hebt als prettige ervaringen. We kunnen donker en licht in ons waarnemen en eraan werken om met liefde en warmte het donker binnen te gaan. Er dwars doorheen te zien en dat uit te houden.

Voeding   Lifestyle   Bewegen

aaaaaaaaaaaaiii